Nybörjarkurs i blackjack

Blackjack tillhör ett av de klassiska casinospelen och ett av de mest spelade. Man kan spela spelet på nästan vilken onlinesajt som helst.

Tillvägagångssätt

Spelar man blackjack online börjar hela spelet med att man väljer hur mycket pengar man vill satsa på en omgång. Strax därpå blir man tilldelad två öppna kort. Den som leder spelet är den som kallas för dealer och denne ska också ha två kort, ett öppet och det andra dolt. De korten som finns på din hand har ett unikt värde. Förutom de korten som är klädda är poängen på vardera kort densamma som kortet visar. Har du en kung, en dam eller knekt på handen är dessa samtliga alltid värda tio poäng. Ett ess kan antingen vara värt 1 eller 11 poäng och det bestämmer spelaren själv efter vad som passar handen.

Nu är det dags att börja spela. Det som gäller är att din hand ska försöka vara så nära siffran 21 som möjligt, och du måste vara närmare talet än dealern för att vinna omgången. Du får inte få ett högre tal än 21, eftersom omgången i sådant fall är över. Den absolut bästa handen man kan få i spelet är ett ess och ett kort som är värt 10 poäng och denna hand kallas för blackjack.

Olika spelalternativ

Efter det att dealern har delat ut två kort till spelarna har man som spelare några olika alternativ. Man kan välja att stanna om man är så pass nöjd med sina kort efter första utdelningen.

Man kan som spelare också fortsätta att välja att dra kort tills det att man är nöjd med sin hand. Överstiger dock värdet 21 poäng avslutas omgången.

Man kan också välja att dubblera insatsen på en omgång om man anser att handen är så pass bra att man tror sig kommer vinna. Detta är ju givetvis att ta en risk men kan vara ett bra alternativ om man får en riktigt bra hand.

Känner man att efter att de första två korten är utdelade att handen är dålig kan man också välja att ge upp. Detta innebär att man får tillbaka halva insatsen av grundinsatsen.

Börja med den klassiska varianten

Det finns en hel del olika varianter av blackjack som man kan testa allteftersom. Som nybörjare rekommenderas det dock att man börjar med att lära sig spela den klassiska varianten och därefter kan man prova sig fram och se vilken variant man gillar bäst. I samtliga versioner finns dock samma grundregler. Lär du dig att bemästra den klassiska varianten kommer du utan problem kunna ta till dig och lära dig att spela de andra olika spännande varianterna som alla har sina fördelar och nackdelar. Läs på lite innan om alla dessa olika varianter och därefter kan du testspela och se om dessa är något som passar just dig.